Contact

Samuel Jamieson

Oracle NetSuite EMEA Communications
+44 (0) 7468 752231
Email

NetSuite kondigt aan NetSuite OneWorld voor bedrijven die in Benelux hun hoofdkantoor hebben

Gelokaliseerd en ontworpen om te voldoen aan zakelijke vereisten, en regelgeving en belastingen

Voldoet aan de stijgende vraag naar #1 Cloud ERP bij regionale bedrijven

LONDEN, 14 april 2016 - NetSuite Inc. (NYSE: N), de toonaangevende leverancier van op cloud-gebaseerde financiële / ERP en omnichannel commerce software suites, heeft vandaag NetSuite OneWorld voor bedrijven met hun hoofdkantoor in de Benelux (Nederland, België en Luxemburg) aangekondigd. Gelokaliseerd en ontworpen om te voldoen aan de behoeften van het bedrijfsleven, de regelgeving en de naleving van de belastingwetgeving van het regionale bedrijfsleven, brengt NetSuite OneWorld een snelle en flexibele cloud software applicatie welke, ongeëvenaard voor de industrie, missie-kritische bedrijfsprocessen met wereldwijde financiële mogelijkheden kan uitvoeren. Het wordt al gebruikt door meer dan 850 dochtermaatschappijen en rechtspersonen van globale bedrijven, die zaken in de Benelux doen. NetSuite OneWorld kan het hedendaagse bedrijf de mogelijkheid geven om de organisatie uit te breiden en te transformeren en hun business model opnieuw uit te vinden om tegemoet te komen aan de steeds veranderende eisen van de markt en te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten.

Bedrijven, die op zoek zijn naar een verbetering van hun zakelijke efficiëntie, naar een stijging van de inkomsten, naar wereldwijd uitbreiden en naar nieuwe markten, voelen zich vaak geremd door softwaresystemen, die verzuild zijn per afdeling of geografie of door juridische structuren. Zij zijn hierdoor niet in staat om een optimale klantervaring te leveren en inzicht te geven in hun activiteiten. Deze ongelijksoortige software systemen blijven niet slechts achter bij de groei van de onderneming, maar introduceren ook buitensporig hoge kosten en mogelijke fouten, en beperken tevens het vermogen van bedrijven om te reageren op veranderende markten en de behoeften van hun klanten. Op-locatie software, zoals SAP of Microsoft Dynamics GP, vereisen kostbaar onderhoud en verstoren met elke product upgrade de bedrijfsactiviteiten, waardoor de organisatie in een versie lock gedwongen wordt. Andere op cloud gebaseerde beschikbare financiële software-oplossingen bieden alleen basisproduct functionaliteit, zijn niet schaalbaar en kunnen zakelijke behoeften en groei niet ondersteunen. De wendbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid die NetSuite OneWorld biedt, is moeilijk te bereiken door bedrijven die functioneren met verouderde op-locatie software, of onvolwassen ERP cloud-oplossingen, zoals Exact cloud ERP in Nederland, welke jaren bij NetSuite achterblijft, en deze bieden alleen een rudimentaire functionaliteit.

NetSuite OneWorld, een game-changer voor Benelux bedrijven
NetSuite OneWorld, winnaar van de 2015 Software & Information Industry Association (SIIA) CODiE Award voor de Best Financial Management Solution en de 2015 Britse Cloud Award voor ERP Product van het Jaar, biedt een samengesteld en op cloud-gebaseerde suite van software die flexibel genoeg is om voldoen aan de behoeften van diverse bedrijfsmodellen, juridische structuren en regio's. NetSuite OneWorld ondersteunt 190 valuta's, 20 talen, geautomatiseerde belastingberekening en verslaggeving in meer dan 100 landen, en klanttransacties in ruim 200 landen.

Voorts, om de huidige B2B en B2C bedrijven te helpen met omnichannel commerce, verschaft NetSuite OneWorld commerce-ready mogelijkheden die zowel B2B en B2C handelsbedrijven kunnen helpen om online te veranderen van een verzuilde, in-store en op telefoon-gebaseerd winkel tot een geïntegreerde handelsoplossing, waarbij ecommerce en in-store POS bestellingenbeheer, voorraadbeheer, merchandising, marketing, financiën en klantenservice met elkaar zijn verbonden, met een naadloze merkervaring en waarbij de verwachtingen van de klant ruimschoots worden overtroffen.

Voor bedrijven met een hoofdkantoor in Nederland levert NetSuite OneWorld land specifieke eigenschappen en functies, zoals:

 • Globale valuta en boekhouding met gelokaliseerde mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor lokale grafieken van de rekeningen.
 • Land specifieke indirecte fiscale steun voor de Nederlandse Omzetbelasting (BTW).
 • Lokale bank en de betaalondersteuning voor creditkaart, bankpas en alternatieve regionale betaalmethodes, zoals iDEAL en Sofort.
 • Lokale taalondersteuning voor Nederlands en ook voor bedrijven die met klanten, leveranciers en partners overal ter wereld handel drijven in de taal van hun keuze, terwijl wordt voldaan aan de plaatselijke normen en aan culturele verwachtingen door middel van eenvoudig aanpasbare formulieren.
 • Robuust Ontwikkelplatform, biedt een levendig partner ecosysteem met sterke regionale en verticale industrie partners, met domein expertise en plaatselijke kennis, zoals ERP FastForward met hun reconciliatie tool voor Nederlandse banken.

Voor bedrijven met een hoofdkantoor in België, levert NetSuite OneWorld land specifieke eigenschappen en functies, zoals:

 • Globale valuta en boekhouding met gelokaliseerde mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor lokale grafieken van de rekeningen - het Plan Comptable Minimum Normalise (PCMN).
 • Land specifieke indirecte fiscale ondersteuning voor de Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW) van België.
 • Land specifieke verslaggeving met ondersteuning voor de Jaarlijkse Lijst Van De Btw – Belastingplichtige Afnemers –, een unieke vereiste rapportage, welke verplicht is voor alle bedrijven die in België ingeschreven zijn, voor het indienen van een lijst van alle verkoopfacturen die in voorgaande jaren zijn uitgeschreven.
 • Lokale bank en de betaling ondersteuning voor creditkaarten, debet kaarten en alternatieve regionale betaalmethodes, zoals Mister Cash.
 • Lokale taalondersteuning voor de Franse taal in België en ook voor bedrijven die met klanten, leveranciers en partners overal ter wereld handel drijven in de taal van hun keuze, terwijl wordt voldaan aan de plaatselijke normen en aan culturele verwachtingen door middel van eenvoudig aanpasbare formulieren.
 • Robuust Ontwikkelplatform, biedt dat een levendig partner ecosysteem met sterke regionale en verticale industrie partners, met domein expertise en plaatselijke kennis, zoals Deloitte voor het bieden van diensten voor invoering, aanpassing en integratie.

Voor bedrijven met een hoofdkantoor in Luxemburg, levert NetSuite OneWorld land specifieke eigenschappen en functies, zoals:

 • Globale valuta en boekhouding met gelokaliseerde mogelijkheden, waaronder ondersteuning voor lokale grafieken van de rekeningen - het Plan Comptable Normalise (PCN).
 • Land specifieke indirecte fiscale ondersteuning voor de Luxemburgse taxe sur la Valeur Ajoutée (TVA).
 • Lokale taalondersteuning voor de Franse taal in Luxemburg en ook voor bedrijven die met klanten, leveranciers en partners overal ter wereld handel drijven in de taal van hun keuze, terwijl wordt voldaan aan de plaatselijke normen en aan culturele verwachtingen door middel van eenvoudig aanpasbare formulieren.

Samengevat levert NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux:
Beheer van meerdere dochterondernemingen. De ondersteuning van NetSuite OneWorld aan bedrijven met meerdere dochters, business units en rechtspersonen, biedt real-time toegang tot de operationele gegevens van dochteronderneming en moedermaatschappij door middel van gedetailleerde rapportages die naar beneden kunnen inzoomen tot specifieke gegevens op landniveau.

Globale valuta en boekhouding. NetSuite OneWorld biedt eenvoudige configuratie voor de ondersteuning van de International Financial Reporting Standards (IFRS), lokaal algemeen aanvaarde boekhoudkundige praktijken (GAAP) en wettelijke vereisten, flexibele regels voor de verantwoording van inkomsten, afschrijvingen en berekeningsmethoden die aan de lokale normen voldoen en ondersteuning van meer dan 190 valuta's, met inbegrip van alle ISO standaard valuta's inclusief een automatische verbinding met een keur van aanbieders, voor het onderhouden van de wisselkoersen tussen de valuta's.

Uitgebreide naleving van de belastingwetgeving. Met het verstrekken van triangulatie verslagen voor zakelijke afspraken die drie landen omvatten, EU Intracommunautaire Sales rapportage, Intrastat-aangiften en het genereren Tax Audit File in diverse formaten, waaronder SAF-T, kan NetSuite OneWorld de kloof tussen de traditionele ERP en externe fiscale motoren overbruggen en biedt een naadloze toegang tot de belangrijkste gegevens die nodig zijn voor belasting autoriteiten, die in toenemende mate de vereisten van op standaarden gebaseerde eGovernment en audit methodologieën, voor in het bijzonder grensoverschrijdende handel, overnemen.

Land specifieke indirecte belastingen ondersteuning. Met ondersteuning voor de Nederlandse Omzetbelasting (BTW), de Belgische Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW) en de Luxemburgse taxe sur la Valeur ajoutée (TVA), samen met andere regionale en globale varianten van Value-Added Tax, omzetbelasting en bronbelasting, kan NetSuite OneWorld eenvoudig worden geconfigureerd voor het berekenen, volgen en rapporteren over de indirecte fiscale verplichtingen van bedrijven, ongeacht het land. Hierdoor wordt het fiscaal beheer, de fiscale verplichtingen, het archiveren en de audit verantwoording aanzienlijk vereenvoudigd. Binnen de EU behandelt NetSuite Global Taks, naast de triangulatie rapportage vereisten voor zakelijke afspraken die drie of meer landen omvatten, ook de Mini-One-Stop-Shop (MOSS) belastingberekening en rapporteringsverplichtingen voor bedrijven die elektronische diensten aan Europese klanten leveren.

Land specifieke rapportage. NetSuite OneWorld biedt rapportage mogelijkheden voor EU verkopen (EU intracommunautaire verkopen voor zowel goederen als diensten), Intrastat voor EU-verkeer van goederen, grensoverschrijdende handel, en het genereren van Tax Audit File in diverse formaten, waaronder SAF-T, waardoor het de kloof tussen de traditionele ERP en de externe fiscale motoren overbrugt en naadloze toegang verschaft tot de belangrijkste gegevens die nodig zijn voor die belasting autoriteiten die in toenemende mate de op standaarden gebaseerde e-overheid en audit methodieken overnemen.

Lokale bank en de betaling ondersteuning. NetSuite OneWorld biedt een zeer configureerbare betaaloplossing met meer dan 90 vooraf gedefinieerde bankformaten en een partner betalingsprogramma dat een uitgebreide dekking voor creditkaart, bankpas en regionale alternatieve betaalmethodes biedt.
Lokale taalondersteuning. NetSuite OneWorld ondersteunt 20 talen, waaronder het Nederlands en het Frans voor de Benelux. Voorts stelt NetSuite OneWorld bedrijven in staat om handel te drijven met klanten, leveranciers en partners overal ter wereld in de taal van hun keuze, terwijl wordt voldaan aan de plaatselijke normen en culturele verwachtingen door middel van eenvoudig aanpasbare formulieren.

Op cloud gebaseerde architectuur. NetSuite OneWorld bevrijdt bedrijven van de problemen en de kosten om op-locatie software en bijbehorende hardware te beheren door het aanbieden van een systeem dat overal, en op elk gewenst moment met een internet verbinding beschikbaar is. Hierdoor hebben reizende leidinggevenden en medewerkers in het veld mobiel toegang vanaf iPhone en Android-apparaten met geoptimaliseerde schermen.

Robuust ontwikkelplatform. Het SuiteCloud ontwikkelplatform maakt het bedrijven in de regio mogelijk om de software aan te passen om te voldoen aan hun specifieke behoeften en te integreren met andere applicaties van derden. NetSuite's SuiteCloud Development Network zorgt voor een levendig partner ecosysteem dat sterke regionale en verticale industrie partners met domein expertise en kennis heeft.

"NetSuite biedt Benelux bedrijven reeds de nummer 1 cloud ERP en deze land specifieke mogelijkheden zijn een signaal voor onze voortdurende inzet voor het succes van ondernemingen met een regionaal hoofdkantoor", aldus Craig Sullivan, Senior VP of Enterprise and International Products for NetSuite. "Met NetSuite OneWorld, krijgen deze organisaties een globale oplossing van wereldklasse, die een ongeëvenaarde mogelijkheid voor expansie kan bieden, met de belasting, valuta en boekhoudkundige ondersteuning die nodig zijn voor het werk in hun specifiek land."

Tegenwoordig zijn ruim 30.000 bedrijven en dochterondernemingen afhankelijk van NetSuite voor het functioneren van wereldwijde complexe, missie-kritische bedrijfsprocessen in de cloud. Sinds haar start in 1998, heeft NetSuite zich gevestigd als de toonaangevende leverancier van op cloud-gebaseerde financials/enterprise resource planning (ERP) en van omnichannel commerce software applicaties voor bedrijven van elke omvang. Veel FORTUNE 100 bedrijven vertrouwen op NetSuite voor het versnellen van innovatie en business transformatie. Terwijl wereldwijd de aanvaarding van de cloud versnelt, zet NetSuite zijn succes voort met het leveren van de beste op-cloud gebaseerde business management software aan bedrijven wereldwijd, waardoor de IT-kosten aanzienlijk verlaagd en gelijktijdig de productiviteit verhoogd wordt.

Volg NetSuite's Cloud blog, NetSuite's Facebook-pagina en @NetSuiteEMEA Twitter handle voor real-time updates.

Voor meer informatie over NetSuite, bezoek www.netsuite.co.uk, www.netsuite.com/fr of www.netsuite.nl.

LET OP: NetSuite en het NetSuite-logo zijn dienstmerken van NetSuite Inc. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat