Contact

Samuel Jamieson

Oracle NetSuite EMEA Communications
+44 (0) 7468 752231
Email

Qardio maakt bedrijf gezonder met NetSuite OneWorld

NetSuite OneWorld voorziet Qardio, leverancier van slimme oplossingen voor een gezond hart, van ondersteuning in 40 landen

LONDEN, 13 april 2016—NetSuite Inc. (NYSE: N), de in de bedrijfstak toonaangevende leverancier van op de cloud gebaseerde softwaresuites voor financieel beheer / ERP en omnichannel commerce, heeft vandaag aangekondigd dat Qardio, de snel groeiende leverancier van slimme gezondheidsoplossingen, NetSuite OneWorld heef geïmplementeerd om de zakelijke groei en uitbreiding naar nieuwe wereldwijde markten aan te drijven. Qardio gebruikt NetSuite OneWorld voor het beheer van voor de missie kritieke bedrijfsprocessen, waaronder de boekhouding, de financiële consolidatie, het hele proces van inkopen tot betalen, orderbeheer, voorraadbeheer, relatiebeheer (Customer Relationship Management - CRM), meerdere valuta's (Amerikaanse dollars, Britse ponden, euro's) en de naleving van belastingregels in meerdere landen. De suite is geïmplementeerd in het hoofdkantoor in San Francisco en de dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Azië.

Het bedrijf verkoopt producten direct aan consumenten via de website voor e-commerce en verkoopt producten via grote detailhandelaars zoals Apple Store, Target, Best Buy, Amazon en Walgreens. Met NetSuite OneWorld kan Qardio de operationele efficiëntie verbeteren, de IT-kosten verminderen en real-time inzicht krijgen in de eigen zakelijke prestaties met een 360-graden overzicht van de klanten. NetSuite OneWorld levert de schaalbaarheid, snelheid en flexibiliteit die Qardio nodig heeft om nieuwe markten op te gaan, de activiteiten uit te breiden en de omzet te laten groeien.

Qardio is er trots op te hebben gezorgd voor een transformatie van de gezondheidszorg met eenvoudigere, slimmere en meer effectieve oplossingen voor iedereen: patiënten, dokters en leveranciers in de gezondheidszorg. De missie van Qardio is om de bewaking van de persoonlijke gezondheid te revolutioneren door innovatieve technologieën te integreren met geavanceerde ontwerpen die naadloos aansluiten bij de levensstijl van de gebruikers. De producten lopen uiteen van bewaking van de bloeddruk en ECG's op medisch niveau, tot draadloze gewichtsmeting. Alle gegevens die worden verzameld, kunnen worden gedeeld met dokters, familie of vrienden, waarmee het beheren van de gezondheid aangenamer wordt en een onderdeel van het dagelijkse leven.

Gezien de exponentiële groei van het bedrijf had Qardio een ERP-softwareoplossing nodig die kon worden uitgelijnd met de ambities voor wereldwijde uitbreiding. Voorheen was de boekhouding uitbesteed aan een derde in de VS. Maar met de snelle groei, verschillende voorraadlocaties en een aantal rechtspersonen in verschillende landen was dit niet meer houdbaar en schaalbaar.

"De complexiteit van ons bedrijf dreigde onze vorige boekhoudpartner eenvoudigweg boven het hoofd te groeien", aldus Jorrit Kelderman, CFO van Qardio. "We hadden echt onze eigen ERP-software nodig. Omdat we een Amerikaans bedrijf zijn met activiteiten over de hele wereld, wilden we een op de VS gebaseerd ERP-systeem met uitstekende internationale mogelijkheden. Voor ons was het met name van belang om facturering, voorraadafstemming, belastingen, boekhouding en de consolidatie allemaal op één plek te hebben. De flexibiliteit, snelheid en schaalbaarheid van NetSuite OneWorld maakten het de duidelijke winnaar en de suite maakt het voor ons bedrijf mogelijk om uit te breiden met een eerder niet voor mogelijk gehouden tempo".

Aangezien de wereldwijde financiële activiteiten van Qardio hoofdzakelijk worden beheerd vanuit Nederland, heeft het bedrijf samengewerkt met een lokale NetSuite-partner genaamd ERP FastForward bij de aanschaf en implementatie van NetSuite OneWorld. ERP FastForward is een gespecialiseerde en succesvolle NetSuite Solution Provider met een aantal klanten in de regio.

Met ondersteuning voor 190 valuta's, 20 talen en geautomatiseerde naleving van belastingregels in meer dan 100 landen, kan NetSuite OneWorld voor Qardio de volgende functies en voordelen opleveren:  

Wereldwijde financiële consolidatie in real time. NetSuite OneWorld geeft Qardio inzicht in real time in alle dochterondernemingen, met één enkel financieel recordsysteem.

Een breed scala aan robuuste internationale mogelijkheden. NetSuite OneWorld voorziet in een uiterst schaalbaar systeem voor groei met de mogelijkheid om snel en eenvoudig functionaliteit toe te voegen wanneer de activiteiten van Qardio toenemen.

Snelle implementatie in nieuwe dochterondernemingen. De mogelijkheid in NetSuite OneWorld om meerdere dochterondernemingen te beheren en de eenvoud van de implementatie maken het voor Qardio mogelijk om sneller actie te ondernemen bij de uitbreiding naar nieuwe markten.

Efficiënt orderbeheer. Qardio heeft het orderbeheer gecentraliseerd met NetSuite OneWorld en de processen gestroomlijnd. Orders van partners in de detailhandel en groothandel kunnen nu efficiënt worden afgehandeld, waarbij alles is geconsolideerd in één geïntegreerd systeem.

Beheer van voorraad op meerdere locaties. Qardio kan de toeleveringsketen, productie en inkoop orkestreren en kan de fysieke locatie van producten binnen het groothandelsbedrijf in real time opvragen om ervoor te zorgen dat voorraad op het juiste moment en tegen de juiste kosten op de juiste plek is.

Naleving van wereldwijde belastingregels. Qardio kan vele van de processen met betrekking tot belastingen en naleving van regels automatiseren, waarmee het vermogen om omzetbelasting/btw te beheren een transformatie heeft ondergaan. Tevens is het mogelijk om het systeem snel aan te passen aan nieuwe markten.

Mogelijkheden voor Customer Relationship Management. De CRM-mogelijkheden van NetSuite OneWorld voorzien het verkoopteam van Qardio van een nauwkeurig verslag van elke verkoopkans en de status van die kansen, een volledig overzicht van de vooruitzichten en real-time toegang tot elk detail.

Mogelijkheden tot aanpassing. De mogelijkheden voor aanpassing en integratie binnen het ontwikkelplatform NetSuite SuiteCloud helpen Qardio om het systeem helemaal af te stemmen op de eigen, unieke zakelijke behoeften en het eenvoudig te integreren met andere systemen.

Real-time inzicht in prestaties en 'business intelligence'. Met NetSuite OneWorld heeft Qardio real-time inzicht in de belangrijkste zakelijke prestatie-indicatoren met als resultaat één geïntegreerde weergave voor het hoofdkantoor en alle dochterondernemingen en één enkele versie van de waarheid.

Op dit moment vertrouwen meer dan 30.000 bedrijven en dochterondernemingen op NetSuite in de cloud voor hun complexe, voor hun missie kritieke bedrijfsprocessen wereldwijd. Sinds de oprichting in 1998 heeft NetSuite zich gepositioneerd als de toonaangevende leverancier van op de cloud gebaseerde softwaretoepassingen voor financieel beheer/Enterprise Resource Planning (ERP) en omnichannel commerce voor bedrijven van elke omvang. Veel FORTUNE 100-bedrijven vertrouwen op NetSuite om innovatie en de bedrijfstransformatie te versnellen. NetSuite blijft succes hebben bij het leveren van de beste bedrijfsmanagementsoftware in de cloud aan bedrijven overal ter wereld en helpt hen daarbij de IT-kosten aanzienlijk te verlagen en tegelijk hun productiviteit te verhogen nu de wereldwijde acceptatie van de cloud alleen maar toeneemt.

Over Qardio
Qardio (uitgesproken als | qwärde¯o¯ |) is een veel bekroond bedrijf op het gebied van de digitale gezondheidszorg dat innovatieve technologie, elegante ontwerpen en krachtige data-analyses combineert bij het maken van verbonden gezondheidsapparaten die overal en op elk moment kunnen worden gebruikt. De klinisch gevalideerde apparaten van Qardio (QardioArm, QardioBase en QardioCore) geven gebruikers de bekroonde, innovatieve ontwerpen en technologie die consumenten, dokters en leveranciers in de gezondheidszorg meer mogelijkheden geven en voorzien in eenvoudige, praktische inzichten in de gezondheid van het hart.

Voor meer informatie over Qardio bezoekt u www.getqardio.com.

Volg het NetSuite Cloud-blog, de Facebook-pagina van NetSuite en @NetSuiteEMEA op Twitter voor real-time updates.

Voor meer informatie over NetSuite bezoekt u www.netsuite.co.uk, www.netsuite.com/fr of www.netsuite.nl.

OPMERKING: NetSuite en het NetSuite-logo zijn servicemerken van NetSuite Inc. De genoemde handelsmerken van derden zijn de eigendom van de respectieve eigenaars.

Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat