Snelgroeiend socialmediabedrijf vermindert financiële werkdruk met NetSuite OneWorld

Bedrijven die internationaal groeien krijgen vaak te maken met verschillende boekhoudsystemen, inconsistente data en verschillende configuraties. Daardoor kan het lastig worden om aan de fiscale vereisten van elk land te voldoen. Dat was de situatie waarmee Brandwatch te maken had, een bedrijf dat socialmediadiensten levert in abonnementsvorm. Brandwatch, met grote klanten zoals British Telecom, Marks and Spencer en L'Oréal, wist dat het een schaalbare oplossing nodig had met een licentie zonder continue upgrades en fixes.


BEDRIJF

Brandwatch

LOCATIE

Brighton, Engeland

SECTOR

Software

VERVANGEN SYSTEEM

QuickBooks

IMPLEMENTATIEPARTNER

Nolan Business Solutions

LOCATIE

Fleet, Verenigd Koninkrijk

GEÏMPLEMENTEERDE NETSUITE-PRODUCTEN

NetSuite OneWorld


“Het consolideren van gegevens uit meerdere landen met elk verschillende financiële systemen kostte veel tijd; het kostte elke maand twee tot drie dagen om cijfers op te stellen. NetSuite heeft ervoor gezorgd dat het probleem van financiële consolidatie is verdwenen, nu duurt het amper een half uur.” Brandwatch

Implementatie, integratie, schaalbaarheid en upgrades, alles sluit naadloos op elkaar aan dankzij NetSuite OneWorld en Nolan Business Solutions

Naadloos geïntegreerde boekhouding die meegroeit met het bedrijf
Brandwatch koos NetSuite OneWorld om de verschillende boekhoudsystemen van hun Britse, Duitse en Amerikaanse vestigingen te integreren. Implementatiepartner Nolan Business Solutions realiseerde de oplossing in 14 dagen met een soepele oplevering. Toen Brandwatch een ander bedrijf overnam, was de integratie geen probleem omdat NetSuite schaalbaar is en het systeem gewoon meegroeit.
Krachtige ERP-functionaliteit
Het cloud-gebaseerde ERP-systeem van NetSuite zorgt ervoor dat gegevens centraal worden opgeslagen en toegankelijk zijn. Hierdoor had Brandwatch veel minder problemen met verschillende valuta's, en fiscale en juridische compliancekwesties, zoals de vereisten voor sales-tax in de VS en btw in Europa.
Eenvoudige integratie zorgt voor zakelijke efficiëntie
Gecentraliseerde rapportage maakt een efficiëntere analyse van het bedrijf mogelijk, zonder afhankelijk te zijn van complexe Excel-spreadsheets. Eenvoudige integratie met andere platforms, inclusief facturering, uitgaven en personeel, heeft handmatig werk en inspanning geautomatiseerd. Dankzij NetSuite is het financiële team slechts in omvang verdubbeld, ondanks het feit dat het bedrijf vandaag van vier medewerkers naar ongeveer 400 is gegroeid.
Voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld
Na het stroomlijnen van processen, kwam er ruimte om te focussen op bedrijfsgroei en productinnovatie, wat direct in positieve zin van invloed was op de winstgevendheid, het werkkapitaal en de betrokkenheid van mensen binnen de wereldwijde groep. Door de mogelijkheid om zich aan te passen aan veranderende eisen van klanten kunnen bestaande relaties worden verstevigd.

Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat