Currencycloud ondersteunt zijn wereldwijde betaalplatform met een geïntegreerde technologie-stack

Currencycloud ontwerpt en ontwikkelt financiële applicatie-programmeringsinterfaces (API's) - code die derden toegang geeft tot bepaalde softwarefunctionaliteit - om bedrijven te helpen bij het accepteren en uitvoeren van internationale betalingen. Het bedrijf ondersteunt banken, fintech-bedrijven en valutahandelaren met betalings- en conversie-API's die end-to-end betalingsprocessen automatiseren, waardoor klanten efficiënter geld kunnen innen, converteren, betalen en beheren. Toen Currencycloud internationaal begon uit te breiden, ontstond de behoefte om hun business-units beter met elkaar te integreren. De overstap naar NetSuite OneWorld legde de basis voor meer groei.


Currencycloud logo

BEDRIJF

Currencycloud

LOCATIE

London, UK

SECTOR

Software

WERKNEMERS

281

OMZET

£27M

Aantal DOCHTERONDERNEMINGEN

8

VERVANGEN SYSTEEM

Sage 50, Sugar CRM

GEÏMPLEMENTEERDE NETSUITE-PRODUCTEN

ERP
NetSuite OneWorld

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“We wilden een geavanceerder ERP-systeem. We wilden iets dat toekomstbestendig is. NetSuite bood die voordelen.” Jason Cheng, Financieel BI Manager, (Finance Business Intelligence Manager), Currencycloud

Currencycloud gaat internationaal

Jaar-op-jaar-groei
Dankzij het betaalplatform, de relaties met banken en de compliance-mogelijkheden van Currencycloud kunnen klanten bediend worden in het VK, Nederland, Canada en verschillende staten in de VS. Door uit te breiden naar deze markten - en dankzij de betrouwbaarheid van het platform - is de omzet sinds 2017 jaarlijks gegroeid tot £ 27 miljoen in 2019.
De uitdaging van meerdere business-units
De uitbreiding leidde tot nieuwe commerciële modellen en een uitgebreider productaanbod, waardoor Currencycloud een robuuster ERP-systeem nodig had om de aanmanings- en verkoopsoftware van derden te integreren. Een systeem dat de verkoop- en facturatieprocessen soepeler zou laten verlopen, evenals geavanceerde financiële rapportage en het naleven van de Algemene verordening voor gegevensbescherming (General Data Protection Regulation).
Eenvoudig factureren
Bij Currencycloud hebben ze NetSuite OneWorld geïntegreerd met hun aanmaningssoftware van derden en het CRM-systeem Salesforce, waar ze al mee werkten. Met behulp van de nieuwe, geïntegreerde technologie-stack hebben ze een workflow aangepast om een langzaam en handmatig uitgevoerd factureringsproces te automatiseren. De oplossing maakt gebruik van realtime informatie in NetSuite, evenals batch-uploads en -leveringen.
Startmotor voor groei
Currencycloud brengt nieuwe functies op de markt, zoals Spark, een product voor het innen van betalingen, gelanceerd in het tweede kwartaal van 2020. Andere initiatieven, waaronder een uit meerdere lagen bestaande klantenservice, meer bankpartnerschappen en acceptatie van extra valuta's, zorgen ervoor dat het bedrijf de verwachtingen van de klant overtreft.

Resources


Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat