Start-up FELS kan snelle groei aan na versterking van financiële processen met ERP

Beleggen voor iedereen makkelijk en begrijpelijk maken is het doel van de Duitse FELS Group. FELS staat voor: Fair, Efficiënt, Lange termijn en Sociaal. Met hun innovatieve online platform willen ze handelen, beleggen en sparen zo laagdrempelig mogelijk maken. FollowMyTrader is het eerste product van deze start-up. Daarmee kunnen klanten de belangrijkste handelsstrategieën van de beste Duitse beleggingsprofessionals volgen - en hun beleggingsvoorstellen rechtstreeks op hun eigen effectenrekening toepassen.


Fels Group

BEDRIJF

FELS Group GmbH

LOCATIE

Kelkheim, Germany

SECTOR

Financial Services

WERKNEMERS

under 25

VERVANGEN SYSTEEM

DATEV, Excel

ANDERE OVERWOGEN OPLOSSINGEN

SAP, Sage, Mesonic, DATEV

GEÏMPLEMENTEERDE NETSUITE-PRODUCTEN

ERP

UITVOERINGSPARTNER

RSM

LOCATIE

Kelkheim, Berlin, Hamburg (Germany)

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“NetSuite is als geïntegreerde applicatie bij uitstek geschikt voor start-ups met een duidelijk groeitraject. Het brengt alle relevante bedrijfsprocessen in kaart en kan eenvoudig worden aangepast. En voor jonge bedrijven zijn het gebruiksgemak en de schaalbaarheid bijkomende voordelen.” Frank Stuhlmüller, CFO, FELS Group GmbH

Een Fintech-startup maakt zich klaar om uit te breiden

Auditvriendelijke groei
Auditvriendelijke groei FELS Group is een jong, snelgroeiend bedrijf dat complexe processen moet beheren. Het bedrijf implementeerde een geïntegreerde oplossing met uitgebreide ERP- en CRM-functionaliteit, en met financiële processen die geen probleem voor audits opleveren. Het platform moet het snel toenemende aantal transacties van FollowMyTrader verwerken, evenals nieuwe producten met verschillende factureringsmodellen, die FELS van plan is in de nabije toekomst te lanceren. De Duitse BaFin-licentie stelt aanvullende eisen aan beheer en rapportage, en het systeem moet rekening houden met vergoedingen voor verkoop- en andere partners waarmee ze samenwerken.
Succes binnen één maand
Met NetSuite heeft FELS Group geïnvesteerd in een compleet ERP- en CRM-systeem dan schaalbaar is en snel kan worden aangepast. In slechts een maand tijd werd NetSuite geïmplementeerd en geïntegreerd in de bestaande infrastructuur. Daarnaast werd er een tool voor controleerbare documentopslag van NetSuite-partner RSM aan het systeem toegevoegd, en een tool voor optische tekenherkenning (OCR) in verband met automatische factuurverwerking. Via interfaces was NetSuite verbonden met de eigen database van FELS Group, het callcenter en het Pleo-systeem voor slimme corporate creditcards.
Controle en analyse van alle vestigingen
FELS Group beheert nu het volledige financiële proces met NetSuite, inclusief de facturering aan klanten, de vergoedingen voor partners, de Single Euro Payment Area (SEPA) -bestanden en betalingstransacties. Het systeem biedt eenvoudig in te stellen parameters, waardoor FELS Group bijna 50% van de invoervelden kon aanpassen. Omdat NetSuite geschikt is voor bedrijven met meerdere vestigingen, en over geavanceerde analysemogelijkheden beschikt, biedt het een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten. En het gedetailleerde, op rollen gebaseerde toegangsbeheer is belangrijk voor het uitvoeren van veilige audits.
Uitrol en uitbreiding
Sinds de implementatie van NetSuite is het aantal klanten en transacties van FELS Group snel toegenomen. Deze snelle groei en de succesvolle lancering van het eerste product van de FELS Group zouden zonder NetSuite niet mogelijk zijn geweest, aldus CFO Frank Stuhlmüller. NetSuite zal de ontwikkeling van de FELS Group blijven ondersteunen. Het is schaalbaar en groeit nu mee met nieuwe producten en helpt later bij de uitbreiding naar nieuwe regionale markten. Eerst staat er echter een uitgebreide interne uitrol van NetSuite gepland, met meer gebruikers en extra dashboards en rapporten voor leidinggevenden. Het implementatieteam zal ook functionele verbeteringen aanbrengen in campagnebeheer en compliance.

Resources


Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat