Distributeur van chemicaliën centraliseert informatie met NetSuite OneWorld

Novasol Chemicals, sinds 1996 gevestigd in België, is een wereldwijde distributeur van chemicaliën. Het biedt maatwerkoplossingen en diverse verpakkingsmogelijkheden voor veel verschillende grondstoffen en speciale chemicaliën, en bedient een breed scala aan klanten die actief zijn op het gebied van harsen en coatings, geneesmiddelen, landbouwchemicaliën, chemicaliën voor de olie- en gasindustrie, industriële toepassingen, waterzuivering en persoonlijk verzorging.


Bedrijf

Novasol Chemicals

Locatie

Belgium

Sector

Wholesale Distribution

VERVANGEN APPLICATIES

RCC

ANDERE OVERWOGEN OPLOSSINGEN

Salesforce, SAP

Oplossingen

NetSuite OneWorld

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“Dankzij NetSuite kunnen we informatie centraliseren en hebben we overal en vanaf elk apparaat toegang tot gegevens. Door de automatisering hebben we veel manieren van werken kunnen verbeteren, wat direct impact op ons bedrijf heeft gehad.” Laurence Servais, Manger Marketing & Communicatie, Novasol Chemicals

Werk globaal, denk lokaal

Full-service groothandel
Novasol biedt 'full-service' diensten en verzorgt niet alleen de levering, opslag en warehousing van producten, maar ook de certificering, douaneafhandeling en de administratie die bij deze chemicaliën komen kijken. Ze zijn van 10 naar 40 medewerkers gegroeid en hebben nu lokale teams verspreid over 20 landen in Azië, Europa en Noord-Amerika.
De wereldwijde uitbreiding brengt uitdagingen met zich mee als het gaat om de informatievoorziening
Door de groei van het bedrijf met medewerkers over de hele wereld, werd het nodig om de gegevens te centraliseren. Novasol Chemicals had één systeem nodig voor alle transacties om afdelingen met elkaar te verbinden, inzicht in het bedrijf te vergroten en de activiteiten te coördineren. Tegelijkertijd moest het de lokale talen en valuta's kunnen blijven gebruiken om klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.
Verbonden blijven met NetSuite
Ze bekeken de oplossingen van NetSuite maar ook die van Salesforce en SAP. Salesforce viel al snel af en het systeem van SAP vonden ze te complex. Door de vele aanpassingsmogelijkheden en omdat het volledig cloud-based is, zodat het bedrijf overal via elk apparaat toegang tot gegevens heeft, bleek NetSuite duidelijk de beste oplossing te bieden.
Bestendige groei
Novasol Chemicals gebruikt NetSuite om bestaande marketingcampagnes beter te beheren en om hun operaties wereldwijd te centraliseren en automatiseren terwijl het de activiteiten in Noord-Amerika en Azië en de positie in Europa blijft uitbreiden.

Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat