Transavia brengt budgetreizen naar Europa

Transavia, opgericht in Nederland, begon als een bescheiden chartermaatschappij in 1965. De eerste vlucht ging van Amsterdam naar Napels en terug, met aan boord een Nederlands ballet- en dansgezelschap. Het bedrijf kwam van de grond toen het gekocht werd door de joint venture van KLM en Air France. Vanaf dat moment begon het bedrijf met het aanbieden van veelgevraagde budgetreizen door Europa.


BEDRIJF

Transavia

LOCATIE

Amsterdam, The Netherlands

INDUSTRIE

Airline

AANTAL GEBRUIKERS

200

AANTAL DOCHTERONDERNEMINGEN

2

VERVANGEN SYSTEMEN

Een op AS 400 gebaseerd systeem, Infor en een 30 jaar oud zelf ontwikkeld systeem voor variabele vlucht gerelateerde kosten.

ANDERE OVERWOGEN OPLOSSINGEN

SAP, Microsoft Dynamics

GEIMPLEMENTEERDE NETSUITE OPLOSSING

NetSuite OneWorld

IMPLEMENTATIEPARTNER

Capgemini

LOCATIE

Parijs, Frankrijk

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“In het land der blinden is eenoog de koning. Met NetSuite kwamen we er pas achter hoeveel we niet wisten.” Elroy Kinders, Team Leader Financial Accounting, Transavia

De sky is the limit met NetSuite

INNOVATIEKRACHT GROEIT
Transavia onderging stabiele groei toen het de vluchtroutes door Europa ging uitbreiden. Vandaag de dag zijn het in totaal 250 bestemmingen. De groei van het bedrijf werd mogelijk gemaakt door technologie te omarmen en klanten gedigitaliseerd diensten aan te bieden, zowel in de lucht als op de grond.
AS 400, INFOR SYSTEMS VOLDEED NIET
Toen Transavia begon uit te breiden werd al snel duidelijk dat het gedateerd AS 400 systeem dat in Nederland operationeel was en het Infor system dat in Frankrijk gebruikt werd niet schaalbaar was voor het ambitieuze groeiplan.
CLOUD ERP DE JUISTE KEUZE VOOR LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ
NetSuite OneWorld dat is uitgerust met meerdere valuta en het mogelijk maakt meerdere dochterondernemingen tegelijk te managen bleek de juiste oplossing. Daarbij bleek de op cloud-gebaseerde architectuur het beste te passen bij Transavia's lage overhead, moderne en gestroomlijnde operatiemodel.
GESTROOMLIJNDE OPERATIE
Met NetSuite, worden de 21.000 facturen die ooit handmatig in het systeem werden gezet nu geautomatiseerd. De ervaringen die werden opgedaan tijdens de implementatie, stelden Transavia in staat om meer structuur en efficiency aan te brengen. Ook werd er minder tijd besteed aan analyse.

Resources


Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat