Leverancier Van Brandstofopslagtanks Groeit Wereldwijd Dankzij Efficiënt Klantbeheer

Western Global, een in 1962 opgericht familiebedrijf, is succesvol gegroeid naar markten buiten het VK om vervolgens wereldleider in hun sector te worden. Met een eigen designteam dat innovatieve brandstoftanks ontwerpt om wereldwijd te kunnen voldoen aan uitgebreide wettelijke vereisten, zorgen de verkoop- en operationele afdelingen ervoor dat de producten geschikt zijn voor gebruik op klantlocaties, zoals tijdelijke elektriciteitscentrales, infrastructuurprojecten en brandstofdistributiedepots.


BEDRIJF

Western Global

LOCATIE

Bristol, VK

SECTOR

Maakindustrie, Groothandel/Distributie

WERKNEMERS

120

Gebruikers

70

Dochterondernemingen

6

Landen

5 (VK, Canada, VS, Polen, Verenigde Arabische Emiraten)

Vervangen systeem

Sage

GEÏMPLEMENTEERDE NETSUITE-PRODUCTEN

NetSuite OneWorld
CRM

IMPLEMENTATIEPARTNER

Ernst & Young

LOCATIE

UK


“Aangezien we kapitaalgoederen verkopen met korte doorlooptijden en waarvan de vraag moeilijk te voorspellen valt, is het een vrij unieke verkoopcyclus. Door te anticiperen op vraagtrends en snel te reageren op de eisen van de klant, kunnen we ons duidelijk onderscheiden in de markt.” Clem Connor, CFO, Western Global

Fusies en Innovatie Zorgen Voor Succes

Internationale uitbreiding genereert groei
Door een combinatie van internationale overnames en organische groei beschikt het bedrijf nu over vestigingen in het VK, de VS, Canada en Polen. Het bedrijf werkt met een gecentraliseerd groepsmanagement vanuit het kantoor in Bristol en met lokaal management dat toezicht houdt op de dagelijkse verkopen en afhandelingen in de regionale markten.
Goede planning van de supplychain is cruciaal
Met het oog op wereldwijde groei, was de supplychain van cruciaal belang. Ze implementeerden een gecentraliseerd ERP-systeem om de verkoop-, operationele en financiële terugkerende activiteiten op één platform in meerdere rechtsgebieden te beheren. Dankzij deze inzichtelijkheid konden geïnformeerde besluiten genomen worden om de supplychainprocessen te stroomlijnen.
OneWorld biedt één systeem
Western Global heeft NetSuite OneWorld geïmplementeerd in zijn vijf dochterondernemingen en hoofdkantoren, ter vervanging van Sage en andere niet-geïntegreerde oplossingen, waardoor nu wereldwijde financiële consolidatie en het werken met meerdere valuta's mogelijk is. Toegang tot realtime gegevens maakt minder rapportages nodig en heeft de activiteiten gestroomlijnd, waardoor het personeelsbestand is afgenomen en het makkelijker is om snel te reageren op zakelijke kansen.
Voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld
Na het stroomlijnen van processen, kwam er ruimte om te focussen op bedrijfsgroei en productinnovatie, wat direct in positieve zin van invloed was op de winstgevendheid, het werkkapitaal en de betrokkenheid van mensen binnen de wereldwijde groep. Door de mogelijkheid om zich aan te passen aan veranderende eisen van klanten kunnen bestaande relaties worden verstevigd.

Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat