Masterpack Group schaalt zijn verpakkingsbedrijf met NetSuite ERP

Masterpack Group is een 100 jaar oud Nederlands familiebedrijf dat business-to-business verpakkingsoplossingen ontwikkelt. Onder leiding van de vijfde generatie maakt Masterpack geweven producten van polypropyleen (PP) en polyethyleen (PE) die gebruikt worden voor het verpakken van kleding, voor industriële bulkverpakking en voor hoezen voor buitenmeubilair.


Masterpack Group logo

BEDRIJF

Masterpack Group

LOCATIE

Enschede, Netherlands

SECTOR

Wholesale Distribution

WERKNEMERS

25-100

Aantal dochterondernemingen

3

VERVANGEN SYSTEEM

Unit4

ANDERE OVERWOGEN OPLOSSINGEN

Unit4, SAP, Microsoft Dynamics

GEÏMPLEMENTEERDE NETSUITE-PRODUCTEN

NetSuite OneWorld

UITVOERINGSPARTNER

Profource

LOCATIE

Rotterdam, Netherlands

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“We implementeerden NetSuite in maart 2020 en drie weken later moesten we vanuit huis werken.. NetSuite’s cloudgebaseerde systeem heeft ons gered omdat het ons in staat stelde op afstand te werken.” Michelle de Winter, Oprichter/CEO, Masterpack Group

Voorbereiden op de toekomst

De tand des tijds doorstaan
Masterpack Group ontwikkelde zich van een handelsmaatschappij in de vroege jaren 1920 tot een mondiale speler in de PP en PE verpakkingsindustrie. De focus van het bedrijf op uitgebreide R&D, tailor-made verpakkingsoplossingen en toewijding aan duurzaamheid en het milieu heeft het merk geholpen zijn wereldwijde footprint te vergroten en contracten af te sluiten met ondernemingen als Monsanto en Nestle.
Expansie is niet eenvoudig
De expansie van Masterpack Group resulteerde in een complex bedrijf met dochterondernemingen, meerdere e-commerceplatformen, vennootschappen in Thailand en China en productiepartners in Vietnam en Bangladesh. In het verouderde ERP-systeem van het bedrijf, Unit4, werd informatie in silo's bewaard. Daardoor hadden leidinggevenden niet de mogelijkheid om financiële rapportages tussen bedrijfseenheden te automatiseren. Daarnaast was het e-commerceplatform niet verbonden met orderbeheer- en factureringssystemen, waardoor veel handmatig werk was vereist om verkopen en facturen te verwerken.
Automatische rapportage, eenvoudiger facturatie
Masterpack Group automatiseerde de financiële rapportage door de implementatie van NetSuite's cloudgebaseerde ERP-systeem. Daarmee werd de accuratesse verhoogd en tijd bespaard. Ook verbeterde het systeem de verkoop- en facturatieprocessen met API- en EDI-verbindingen tussen NetSuite en zijn e-commerce websites, waardoor het niet meer nodig was om tot 20 bestellingen per dag van een enkele klant handmatig in te voeren.
Klaar voor verdere groei
Masterpack Group streeft ernaar om zijn operationele processen verder te ontwikkelen ter voorbereiding op toenemende e-commerceverkopen. Daarnaast heeft het bedrijf plannen om het komend jaar een magazijn te openen waarbij het vertrouwt op NetSuite WMS om de nieuwe activiteiten te optimaliseren.

Resources


Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat