Pionier in draagbare gezondheidsmonitoring Qardio breidt wereldwijd uit met NetSuite OneWorld

Het ontbreken van moderne, krachtige en betaalbare oplossingen in de persoonlijke gezondheidszorg inspireerde Marco Peluso en Rosario Iannella om in 2012 Qardio te lanceren. Met hun slimme gezondheidsoplossingen op basis van innovatieve technologie, een hoogwaardig ontwerp en een uitmuntende gebruikerservaring, zetten zij de medische sector op zijn kop.

De vraag naar Qardio producten via de eigen website groeide en leidde tot een groot netwerk van distributeurs in 47 landen. Het bestaande systeem zorgde voor beperkingen en kon de groei niet goed ondersteunen. Zo kon het oude systeem niet omgaan met verschillende valuta en was het niet in staat om meerdere dochterondernemingen lokaal te ondersteunen. Functionaliteiten die wel degelijk nodig zijn om de ambitieuze groeiplannen van Qardio te realiseren.


BEDRIJF

Qardio

LOCATIES

Amsterdam (Nederland), San Francisco (VS)

Sector

Productie

Werknemers

77

Dochterondernemingen

7

Landen

6

Vervangen applicaties

Accredo, Excel

Geïmplementeerd NetSuite product

NetSuite OneWorld

NetSuite OneWorld gebruikers

20

ONTDEK HOE CLOUD ERP UW BEDRIJF KAN STROOMLIJNEN

Vraag een vrijblijvend advies aan

“Doordat NetSuite in staat is om met ons mee te groeien, konden we onze business de afgelopen maanden snel uitbreiden in China en Australië. We runnen nu ons hele bedrijf via NetSuite.” Bram van den Heuvel, Global Head of Finance, Qardio

NetSuite maakt een gezonde groei mogelijk voor Qardio

Schaalbaarheid betekent wereldwijde winst
NetSuite OneWorld biedt Qardio ondersteuning voor de verschillende valuta en maakt wereldwijde financiële consolidatie mogelijk. Daarnaast zorgt lokaal maatwerk voor aansluiting op lokale belastingstelsels. In het geval van Qardio naleving van de btw regels voor de Britse en Nederlandse entiteiten. Door de schaalbaarheid en flexibiliteit van het systeem, groeide NetSuite OneWorld mee toen Qardio zijn nieuwste product introduceerde: QardioCore, een draagbare ECG-monitor die naar verwachting de omzetgroei verviervoudigt.
Verdubbeling van de omzet met een uniform systeem
NetSuite stelde Qardio in staat om 200 procent meer omzet te genereren terwijl het aantal FTE (3) op de financiële afdeling gelijk kon blijven. Qardio integreerde met het nieuwe systeem zonder veel moeite een nieuwe dochteronderneming voor de Chinese markt en kan nu de voorraad in vijf magazijnen verspreid over de hele wereld volgen.
Slimme keuzes door realtime business monitoring
Meer zichtbaarheid in KPI's, zoals omzet per salesmedewerker en winst per kanaal, zorgde voor nieuwe inzichten. Zo besloot Qardio meer aandacht te besteden aan de online business. Daarnaast maakt NetSuite het eenvoudiger om nieuwe dochterondernemingen te vestigen in andere landen. Deze aspecten in combinatie met de consolidatie van de financiële dienstverlening, maken het mogelijk om de wereldwijde groei van het bedrijf voort te zetten.

Resources


Lees meer over OneWorld Global Business Management

Ontvang meer info
Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat