Contact

Samuel Jamieson

Oracle NetSuite EMEA Communications
+44 (0) 7468 752231
Email

NetSuite breidt uit naar Nederland, België en Luxemburg

Toenemende vraag naar beste cloud ERP stimuleert uitbreiding

Aankondiging nieuw kantoor, nieuw product, nieuw samenwerkingsverband en nieuwe klanten

LONDON, 13 april 2016— NetSuite Inc. (NYSE: N), de toonaangevende leverancier van cloud-gebaseerde financiële producten in de branche / ERP en omnichannel commerciële softwaresuites, kondigde vandaag de uitbreiding aan van haar zakelijke activiteiten naar Nederland, België en Luxemburg (Benelux). Deze versnelde uitbreiding omvat de opening van het hoofdkantoor van de Benelux van NetSuite in Amsterdam; een strategische alliantie met Deloitte in België; en nieuwe klanten zoals Transavia, ESOMAR en Qardio in Nederland en Zembro in België. Daarnaast onthulde NetSuite NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux. Dit is een reactie op groeiende mogelijkheden voor cloud ERP en een groeiende vraag naar NetSuite in de Benelux-regio, met name voor innovatieve, snelgroeiende en internationale bedrijven.

"Onze nieuwe Benelux-operaties behoren tot de nieuwste ontwikkelingen binnen de Europese uitbreiding van NetSuite en onze inzet om bedrijven in de regio de software en dienstverlening die ze nodig hebben te leveren, om te voldoen aan zowel regionale als internationale behoeften", zei CEO van NetSuite, Zach Nelson.

Sinds de lancering in het Verenigd Koninkrijk in 2002 heeft NetSuite een stevige voetafdruk in Europa achtergelaten en loopt het voorop als belangrijkste verkoper van cloud ERP-software in de regio. Als gevolg van het krachtige product OneWorld van NetSuite heeft NetSuite een groot aantal internationale zakelijke klanten die dochterondernemingen in Europa en de Benelux beheren. Alleen al in de Benelux heeft NetSuite meer dan 850 dochterondernemingen en juridische entiteiten van bedrijven als Misys, American Express Global Business Travel, Commvault en Meltwater die hun centrale bedrijfsprocessen op NetSuite OneWorld draaien. De NetSuite OneWorld-oplossing zorgt ervoor dat bedrijven met multisubsidiair management en wereldwijde financiële capaciteiten hun zakelijke operaties in de regio in een model op twee niveaus kunnen uitvoeren, waarbij ze NetSuite op het dochterniveau implementeren terwijl ze hun legacysystemen op locatie in het hoofdkantoor kunnen behouden.

Kansen in de markt
De Benelux is de meest recente stap in de Europese inzet van NetSuite, en het biedt hiermee een vriendelijke bedrijfsomgeving en een thuishaven voor snelgroeiende bedrijven in de technologie, media, bankieren en andere branches die cloud computing hebben omarmd. Gartner schat dat de markt voor ERP-toepassingen in Nederland en België in 2015 $724,1 miljoen bedroeg met een groei naar $849,8 miljoen in 2018 (Bron: Gartner, "Enterprise Software Forecast, 2015 4e kwartaal," december 2015).
"Bedrijven in de regio zien nu al de voordelen van een flexibel schaalbaar systeem met rijke internationale capaciteiten, zoals NetSuite kan bieden," zei Mark Woodhams, SVP & Managing Director van NetSuite EMEA. "Wij kijken ernaar uit meer bedrijven in de Benelux te helpen om hun operaties te transformeren met de beste cloud ERP."

Europese datacentra
NetSuite opende eind vorig jaar twee grote Europese datacentra, één in Amsterdam, Nederland en één in Dublin, Ierland. De twee datacentra ondersteunen de groei van NetSuite in Europa en voldoen aan de behoeften van steeds meer Europese bedrijven die de NetSuite cloud gaan gebruiken voor een effectiever beheer en de transformatie van hun bedrijven. Beide datacentra zijn volledig operationeel met live klanten. NetSuite is begonnen met de bevoorrading van nieuwe EU-klanten in de EU, en is van plan bestaande EU-klanten in de komende weken naar de datacentra over te zetten.

Nieuwe partnerschappen
NetSuite en Deloitte vormen een partnerschap om de strategische samenwerking naar België uit te breiden. Deloitte Consulting in België zorgt voor implementatie, transformatie van financiën, veranderingsmanagement en een volledig bereik aan consultancydiensten voor bedrijven in de Belgische markt, waarbij het bedrijfsefficiëntie, een groei aan inkomsten en wereldwijde uitbreiding nastreeft met NetSuite cloud ERP.

Daarnaast heeft NetSuite ook een levendig partner-ecosysteem in de regio. Leveranciers van oplossingen, zoals E-Litt en ERP FastFoward hebben geholpen om NetSuite een stevige voetafdruk in de Benelux-regio te geven.

Nieuwe klanten
Nieuwe klanten die vandaag zijn aangekondigd zijn onder andere Transavia, ESOMAR, Qardio en Zembro.

  • Transavia Airlines , een toonaangevende low-cost maatschappij die Europa bedient, heeft NetSuite OneWorld uitgekozen om het bedrijf te helpen haar ambitieuze groeiplannen te verwezenlijken. Transavia vervangt een legacy AS 400-gebaseerd systeem in haar kantoor in Nederland en een Infor-systeem in Frankrijk door NetSuite OneWorld. Transavia is van plan NetSuite te gebruiken om essentiële bedrijfsprocessen door heel Europa te beheren, waaronder financiële producten, financiële consolidering, multisubsidiair management, procure-to-pay, rapportage en ondersteuning voor meerdere talen (Engels, Nederlands en Frans), en naleving van belastingwetgeving bij meerdere munteenheden en landen.
  • ESOMAR, de wereldwijde handelsorganisatie voor markt- en opinie-onderzoekers en sociale onderzoekers, die in 1948 werd opgericht, heeft NetSuite OneWorld ingevoerd om wereldwijde zakelijke activiteiten en groei van leden te stimuleren. ESOMAR vertrouwt nu op NetSuite OneWorld voor enterprise resource planning (ERP), klantrelatiebeheer (customer relationship management - CRM) en website contentmanagement na de vervanging van Exact ERP, een CRM op locatie en een contentmanagementsysteem (CMS) dat hun website eerder ondersteunde. NetSuite OneWorld kan ESOMAR belangrijke voordelen bieden, waaronder een grotere efficiëntie en een actueel overzicht van haar bedrijf voor haar 5000 individuele en 500 zakelijke leden in meer dan 130 landen, en zakelijke gegevens voor management in haar hoofdkantoor in Amsterdam, samen met 50 van haar lokale vertegenwoordigers.
  • Qardio, een snelgroeiende leverancier van slimme gezondheidsoplossingen, heeft NetSuite OneWorld ingevoerd voor groei en uitbreiding van het bedrijf in nieuwe internationale markten. Qardio maakt gebruik van NetSuite OneWorld voor het beheer van essentiële bedrijfsprocessen waaronder accounting, financiële consolidatie, procure-to-pay, orderbeheer, inventarisbeheer, klantrelatiebeheer (customer relationship management - CRM), meerdere munteenheden (Amerikaanse dollars, Britse ponden, Euro's), en belastingvoorwaarden voor meerdere landen, in haar hoofdkantoor in San Francisco en dochterondernemingen in het VK, Nederland en Azië.
  • Zembro, de in België gevestigde ontwikkelaar van de eerste intelligente armband die speciaal voor senioren is ontwikkeld, heeft NetSuite uitgekozen om te voldoen aan haar behoeften voor ERP en CRM. Het bedrijf draait nu haar essentiële bedrijfsprocessen, waaronder facturering, inventarisbeheer, klantrelatiebeheer (customer relationship management - CRM) en beheer van meerdere munteenheden voor Euro's en Britse ponden op NetSuite.

Nieuw product: NetSuite OneWorld voor bedrijven met hoofdkantoor in de Benelux
NetSuite OneWorld biedt moderne bedrijven de mogelijkheid om hun organisaties uit te breiden en te transformeren en hun bedrijfsmodellen opnieuw uit te vinden om te voldoen aan de steeds wijzigende eisen van hun markten en de verwachtingen van hun klanten. NetSuite OneWord ondersteunt belastingnaleving in meer dan 100 landen, 20 talen en 190 munteenheden, samen met de mogelijkheid voor wereldwijde bedrijven om transacties uit te voeren in meer dan 200 landen en onafhankelijke gebiedsdelen over de hele wereld. Zo kunnen multinationale bedrijven in de regio hun dochterondernemingen efficiënter beheren zonder hoge opstartkosten en problemen met de uitrol van software op locatie.

NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux is gelokaliseerd en ontworpen om te voldoen aan de zakelijke behoeften, naleving van belasting en wetgeving van regionale bedrijven, en zorgt voor een wendbare en flexibele cloud softwaretoepassing waarmee zijn hun essentieel bedrijfsprocessen met ongeëvenaarde wereldwijde financiële capaciteiten in de branche kunnen uitvoeren. Deze uitgebreide set mogelijkheden omvat: wereldwijde munteenheden en boekhouding, uitgebreide naleving belastingen, landspecifieke ondersteuning voor belastingwetgeving, landspecifieke rapportage, lokale bankierings- en betalingsondersteuning, lokale taalondersteuning en een robuust ontwikkelingsplatform waarmee bedrijven in de regio de software aan hun specifieke behoeften kunnen aanpassen en kunnen integreren met andere applicaties van derden. Ga voor meer informatie over NetSuite OneWorld voor bedrijven met een hoofdkantoor in de Benelux a.u.b. naar het vandaag uitgebrachte persbericht.

"In de landen in de Benelux zijn vele dynamische, innovatieve en snelgroeiende bedrijven gevestigd - of dit nu lokale vernieuwers of regionale hoofdkantoren of wereldwijde organisaties zijn - dit zijn precies de bedrijven die efficiënties hebben gecreëerd en die hun activiteiten hebben uitgebreid en getransformeerd met NetSuite", zei Craig Sullivan, Senior VP of Enterprise and International Products voor NetSuite. "Wij zien de regio als een natuurlijke plek om uit te breiden en hopen het volgende succesverhaal van NetSuite in Europa te worden."

Vandaag de dag vertrouwen meer dan 30.000 bedrijven en dochterondernemingen op NetSuite om complexe, centrale bedrijfsprocessen wereldwijd in de cloud te draaien. Sinds de lancering in 1998 heeft NetSuite zich gevestigd als de leidende leverancier van cloudgebaseerde financiële producten, enterprise resouce planning (ERP) en omnichannel commerciële softwaretoepassingen voor bedrijven van verschillende omvang. Veel bedrijven in de FORTUNE 100 vertrouwen op NetSuite voor snellere innovatie en bedrijfstransformatie. NetSuite vervolgt haar succes bij het leveren van de beste cloud bedrijfsbeheer-software aan bedrijven over de hele wereld, waarmee zij hun IT-kosten significant kunnen verlagen terwijl ze hun productiviteit vergroten, bij een wereldwijd groeiend gebruik van de cloud.

Volg de Cloud blog, en de Facebook pagina van NetSuite en @NetSuiteEMEA Twitter voor actuele updates.

Ga voor meer informatie over NetSuite naar www.netsuite.co.uk, www.netsuite.com/fr of www.netsuite.nl.

LET OP: NetSuite en het logo van NetSuite zijn bedrijfsmerken van NetSuite Inc. Handelsmerken van derde partijen die hier genoemd worden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Sales Chat

Hoe past uw bedrijf zich aan bij veranderingen?

Start chat